Zahavi i Gotze ukrotili Lavove u Eindhovenu: Debakl Galatasarayja protiv PSV-a

Domaći slavili sa 5:1

Zahavi i Gotze ukrotili Lavove u Eindhovenu: Debakl Galatasarayja protiv PSV-a

E. Čaušević

Večeras su odigrane prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka, a u centru pažnje bio je meč PSV - Galatasaray.

PSV je pred svojim navijačima odigrao fantastičnu utakmicu i uspio je pregaziti Galatasaray sa 5:1, te se čini da je u ovom dvomeču već jasno ko ide u narednu rundu Lige prvaka.

Domaći su fantastično otvorili utakmicu i poveli su več u drugoj minuti kada je Zahavi pogodio za 1:0.

PSV je prednost udvostručio u 35. minuti, a ponovo je u centru pažnje bio Zahavi koji matira golmana Galate za 2:0.

Ipak, turski klub je sedam minuta kasnije preko Kilinca smanjio na 2:1 i činilo se da se vraćaju u utakmicu, ali na njihovu žalost u nastavku su doživjeli pravi debakl.

PSV do trećeg gola stiže u 52. minuti. Domaći tim odigrao je fantastičnu akciju, a na kraju pogodak za 3:1 postigao je Mario Gotze.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/IFAST24/status/1417949323510390789[/twitter]

U samom finišu meča vidjeli smo još dva gola u mrežu Galate. Prvo je Zahavi uspio da upotpuni hat-trick kada je u 84. minuti zabio pogodak za 4:1, ali to nije bio kraj rapsodije PSV-a.

Fantastičnu partiju večeras krunisao je i Gotze koji se čini se vraća u nekadašnju formu. Njemački igrač je u 89. minuti postigao pogodak za 5:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Od ostalih mečeva treba istaći da je Malmo na svom terenu sa 2:1 pobijedio HJK. Anel Ahmedhodžić odigrao je svih 90. minuta, dok je Adi Nalić na terenu proveo 69 minuta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Legia je uz dosta muke pobijedila Floru sa 2:1, a Olympiakos je s minimalnih 1:0 bio bolji od Neftcija. Na mečevima Mura - Ludogorets i Slovan Bratislava - Young Boys nije bilo golova.

Treba dodati da se revanš utakmice drugog pretkola Lige prvaka igraju već naredne sedmice.

Top Komentari

Realist
Kakav debak kad je turska liga sranje i svake godine sve losija i losija
11 1
JuventinoBK
Sreca moja pa sam imao s kim na pice, da ne gledam ovu gamad kako igraju
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi