PSV i Ajax imaju isto bodova uoči zadnjeg kola

Eredivizija

PSV i Ajax imaju isto bodova uoči zadnjeg kola

E. Škorić

Još jedno kolo ostalo je do kraja prvenstva u Holandiji.

Eredivizija je ove sezone jako zanimljiva, a još nije poznato kome će titula. Uoči 34., posljednjeg kola, Ajax i PSV imaju po 81 bod, s tim da tim iz Amsterdama ima bolju gol-razliku. 

Ajax je danas slavio kod kuće protiv Twentea s 4:0, a redom su pogađali Cerny, Van der Hoorn, Fischer i Younes. 

PSV nije dozvolio Ajaxu da se odmakne. U Eindhovenu je u golijadi stradao Cambuur (6:2). Van Ginkel postigao je dva, a po jedan De Jong, Pereiro, Maher i Willems za PSV.

Feyenoord je golom Achahbara iz 57. minute slavio u gostima kod Willem II. Roterdamski sastav je treći sa 6 bodova i osigurao je direktan plasman u grupnu fazu Europa lige.

Na pragu plasmana u Evropsku ligu je AZ Alkmaar, koji je s 4:1 savladao Graafschap, dok još nije poznato svih četiri učesnika play-offa za Europa ligu. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Iz lige su ispali Graafschap i Cambuur, 16-plasirani Willem još živi, ima bod manje od Excelsiora uoči zadnjeg kola.


Ajax Amsterdam 4-0 Twente HD All Goals & Full... by fantasticfootball

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi