PSV-ovi navijači se crvene, ni oni stariji ne pamte ovakvu blamažu

Willem II je razbio goste s 5:0

PSV-ovi navijači se crvene, ni oni stariji ne pamte ovakvu blamažu

Edmir Škorić

Petnaestak godina unazad PSV nije izgubio od ekipe Wllem II, ali večeras je sastav iz Eindhovena pretrpio pravu blamažu od spomenutog rivala.

PSV je lider na tabeli i ima čak 10 bodova više od Ajaxa, pa nikome nije jasno kako je ovaj sastav u Tiburgu pregažen sa 5:0 od petnaestoplasirane ekipe prvenstva.

Rienstra je u 21. minuti pogodio za 1:0 vodstvo Willema, da bi u 59. minuti Sol povisio na 2:0. Isti je igrač u 70. minuti s penala povisio na 3:0, onda novi gol Rienstre u 76. minuti.

Da PSV pamati, dakako po lošem, ovo gostovanje pobrinuo se Sol, koji još jednom zabija s penala, dolazi do hat-tricka i njegov Willem II slavi s 5:0. Ne znaju ni domaći, a ni gostujući navijači kako je to sve moguće.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovo je tek treći prvenstveni poraz PSV-a, prvi od Willema nakon otprilike 14 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi