PSV se od Evrope oprostio pobjedom u Napulju

Evropska liga, grupa F

PSV se od Evrope oprostio pobjedom u Napulju

Edmir Škorić

U grupi F utakmice šestog kola nisu bile posebno interesantne obzirom da su putnici u šesnaestinu finala već ranije bili poznati.

Dnjepr i Napoli zacementirali su prvu, odnosno drugu poziciju nakon petog kola, a u šestom je ukrajinski sastav stigao i do pete pobjede. U Dnjepropetrovskom je bez većih problema savladan AIK.

 

Šveđane je načeo Hrvat Nikola Kalinić u 20. minuti pogodivši s bijele tačke, a Romn Zozulya je u 39. minuti povisio na 2:0. Ukrajinac je u 52. minuti svojim drugim golom otklonio dileme oko pobjednika. Konačan rezultat postavio je Kravčenko u završnici utakmice.

 

PSV-ovi nogometaši stigli su do pirove pobjede u Napulju protiv Napolija. Iako je Edinson Cavani u 13. doveo Italijane u vodstvo, Slovenac Tim Matavž je golovima u 30., odnosno 41. minuti preokrenuo u korist gostiju iz Eindhovena, koji su na kraju zabilježili drugu pobjedu, ali sa sedam bodova ostali su na trećoj poziciji u grupi F.

 

Nevjerovatni Matavž je u 60. minuti postigao hat-trick. 

 

 

Evropska liga, grupa F, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napoli - PSV 1:3 (Cavani 18/ Matavž 30, 41, 60)

Dnjepr - AIK 4:0 (Kalinić 20 - penal, Zozulya 39, 52, Kravčenko 86)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.