Pucaju po šavovima: Problemi u Barceloni su daleko veći nego što to izgleda

Čelnici kluba se baš zainatili navijačima

Pucaju po šavovima: Problemi u Barceloni su daleko veći nego što to izgleda

Endin Čaušević

Barcelona je u subotu u gostima savladala Getafe sa 2:0 u utakmici sedmog kola španske La Lige, ali je jasno da katalonski klub još uvijek nije izašao iz krize.

Barca je veoma loše otvorila novu sezonu, a dovoljan pokazatelj je činjenica da im je ovo bio najgori start u La Ligi u prethodnih 25 godina. Iako su Katalonci u gostima savladali Getafe sa 2:0 igra je bila u potpunosti za zaborav.

Naravno, Ernesto Valverde ima dosta problema s povrijeđenim igračima, a prije svega to se odnosi na Lionela Messija. Međutim, madridska Marca je objavila da je problem u Barceloni dosta dublji, te da svi vide da atmosfera nije ni blizu kao prethodnih godina.

Mnogi vjeruju da se atmosfera u svlačionici počela narušavati nakon poraza u polufinale Lige prvaka od Liverpoola kada su igrači izgubili povjerenje u Valverdea.

Međutim, čelnici kluba dali su podršku španskom stručnjaku i čini se da je to bio pogrešan potez. Navodno, problemima u Barci nema kraja iako iz kluba pokušavaju to što bolje sakriti.

Problem je što klub nije doveo Neymara o kojem se toliko pisalo, a načinom na koji je Barca to radila ugrozio je odnos s nekoliko igrača. Naime, poznato je da je Barca nudila PSG-u neke igrače u zamjenu za Neymara, a većina njih je ostala.

Nakon što je propao dolazak Neymara kao da se sve srušilo. Odjednom je Ivan Rakitić postao igrač koliko posmatra mečeve Barce s klupe iako je bio itekako standardan od dolaska iz Seville. Valverde tjera neki svoj inat i čini se da je samo pitanja vremena kada će sve to "eksplodirati" u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da u Barceloni vlada velika kriza, a mnogi se pribojavaju da će tvrdoglavost čelnika kluba itekako koštati ovaj tim rezultata u ovoj sezoni. Navijači im prave pritisak i zbog Ousmanea Dembelea kojeg su platili čak 140 miliona eura, a jedva da je spojio dvije utakmice.

Francuz je u tek sedam odigranih kola već doživio dvije povrede, a važio je nekada da igrača koji bi trebao biti zamjena za Neymara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Pucaju po savovima? :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi