Ranieri traži pojačanja: Mitroviću stiže žestoka konkurencija?

Alžirac uskoro ponovo na Otoku?

Ranieri traži pojačanja: Mitroviću stiže žestoka konkurencija?

Caludio Ranieri je preuzeo kormilo ekipe Fulhama od Slaviše Jokanovića i sada traga za pojačanjima koja bi njegovoj ekipi mogla pomoći da osigura opstanak u Premier ligi.

Prema pisanjima britanskih medija Ranieri želi u januaru dodatno osnažiti napad svoje ekipe i dovesti igrača koji će biti snažna konkurencija srbijanskom napadaču Aleksandru Mitroviću, koji je jedna od svjetlijih tačaka Fulhama u ovoj sezoni.

Navodno Ranieri želi ponovo surađivati sa Islamom Slimanijiem, alžirskim napadačem kojeg je svojevremenoo (2016.) doveo u Leicester za rekordnih 30+ miliona eura.

Ranieri je ubrzo nakon Slimanijevog transfera napustio Leicester, a Alžirac je ovog ljeta otišao na posudbu u Fenerbahče.

Ipak, u turskom velikanu mu ne ide, pa je Fener spreman skratiti posudbu i ranije ga vratiti u Leicester.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je Leicester spreman prodati Slimanija za 15-ak miliona eura u januaru, ali prvo mora postići dogovor sa Fenerbahčeom oko skraćenja posudbe koja je dogovorena do narednog ljeta.

Podsjetimo, Islam Slimani je u Leicester stigao nakon sjajnih partija u dresu lisabonskog Sportinga na ljeto 2016. godine. Ipak, od tada je bio posuđivan Newcastleu i Feneru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi