Puel: Wengerov odlazak je veliki gubitak za Arsenal

Smatra menadžer Leicestera

Puel: Wengerov odlazak je veliki gubitak za Arsenal

Arsene Wenger prije nekoliko dana je objavio da se povlači s klupe Arsenala nakon više od dva desetljeća.

Francuski trener je odlučio da se povuče i tako prekine višemjesečna nagađanja o tome hoće li ostati ili otići, a mnogo je onih čija se imena u ovom momentu pominju u pričama o njegovom nasljedniku.

Među onima koji smatraju da Topnici neće lako prebroditi Wengerov odlazak je Claude Puel, sadašnji menadžer Leicester Cityja, koji je izjavio da će Arsenalu za oporavak trebati nekoliko godina.

"Za Arsenal će to biti veliki gubitak. Trebat će im nekoliko godina da se vrate na zadovoljavajući nivo. Nije lako kada klub mora da zamijeni takvog trenera, ali uz to i da promijeni veliki broj igrača. Novom menadžeru će sigurno biti teško", kazao je Puel, kojem je Wenger u prošlosti bio trener u Monacu, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nadam se da navijači neće zažaliti zbog svoje odluke, jer su oni ti koji su imali veliki uticaj na promjenu menadžera."

Kao mogući Wengerovi nasljednici pominju se Carlo Ancelotti, Thomas Tuchel, Luis Enrique, Patrick Viera...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi