Wenger: Imam više ponuda nego što sam očekivao

Odlazi iz Arsenala nakon 22 godine

Wenger: Imam više ponuda nego što sam očekivao

Legendarni francuski stručnjak Arsene Wenger će nakon završetka sezone napustiti Arsenal nakon pune 22 godine provedene na klupi kluba iz sjevernog Londona.

Njegov nasljednik još uvijek nije poznat, iako mediji barataju sa nekoliko imena (Luis Enrique, Massimiliano Allegri...), a Wenger ističe da će podržati svog nasljednika ko god on bio.

"Kao navijač Arsenala, podržat ću svakoga ko se nađe u toj poziciji. Ali, neću javno da komentarišem, ko god želi moj savjet dobit će ga privatno. Svi treneri koji se povezuju sa Arsenalom su dobri stručnjaci", rekao je Wenger, te dodao:

"Ko god dođe, imat će dobru osnovu. Ovo je ekipa koja ima potencijala. Možda su potrebna dva ili tri pojačanja i Arsenal će moći da se bori za titulu".

O budućnosti još uvijek ne razmišlja, ali ističe da ima više ponuda nego što je očekivao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dobio sam već nekoliko ponuda, iskreno više nego što sam očekivao. Ali, još ništa nisam uzeo u razmatranje. Želim do posljednjeg dana biti posvećen Arsenalu, a onda ćemo vidjeti. Nisam razmatrao opciju da treniram neki drugi klub iz Premier lige", zaključio je Wenger, koji je time nagovijestio da će svoju karijeru nastaviti van Engleske.

Arsenal je najavio da će Wengerovog nasljednika imenovati prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, tačnije 14. juna.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti