Pukla petarda na Bosforu, Bursi gostujuća pobjeda

Turska Super lig, 3. kolo

Pukla petarda na Bosforu, Bursi gostujuća pobjeda

Ekipa turskog viceprvaka Fenerbahcea, nakon što je izbačena iz evropskih takmičenja, uspjela je zadržati samopuzdanje i u 3. kolu domaćeg prvenstva sa visokih 5:2 na svom terenu savladati Sivaspor.

Već u prvom poluvremenu fudbaleri Fenera riješili su pitanje pobjednika. Mrežu gostiju u 15. minuti svojim prvim golom na susretu načeo je Holanđanin Kuyt, asistirao mu je Emenike. Nešto više od petnaest minuta trebalo je domaćim fudbalerima za novi pogodak. Vodstvo domaćina uduplao je Alves, na proigravanje Meirelessa. 

Samo dvije minute kasnije svojim drugim golom na susretu Kuyt je postavio konačni rezultat prvog poluvremena. Ovoga puta asistirao mu je Erkin.

Četiri minute u nastavku igre bilo je dovoljno Erkinu da upište svoju drugu asistenciju na ovome susretu, a Webo svoj prvi pogodak. 

Do kraja su gosti uspjeli ublažiti poraz golovima Chahechouhea u 55. i Cicinhoa u 84. minuti meča. Tačku na „i“ petim golom za tim iz „bašte fenjera“ postigao je Potuk u posljednjoj minuti utakmice. 

U drugom susretu koji se igrao u isto vrijeme Bursa je slavila na gostovanju kod Antalyaspora, dok je nešto ranije bivši klub Josipa Sesara slavio sa 3:1 na gostovanju kod Kayserispora.

Turska Super lig, 3. kolo, rezultati:

Kayserispor – Elazigspor 1:3 (Jaja 66 / Yilmaz 15, Gorkem Gork 25, Ozkaya 34)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Antalyaspor – Bursaspor 1:2 (Baros 4 / Pinto 35, Yildrim 58)

Fenerbahce – Sivasspor 5:2 (Kuyt 15, 35, Alves 32, Webo 49, Potuk 90 / Chahechouhe 55, Cicinho 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.