Pukla petarda u Gradačcu
U Gradačcu nisu imali prevelike ambicije prije početka sezone, no i dalje su korak iza Veleža i sigurno da neće odustati od prvog mjesta

Zvijezda razbila Čapljinu

Pukla petarda u Gradačcu

E. Škorić

U 11. kolu Prve lige FBiH Zvijezda je ugostila Čapljinu i na kraju došla do lagane pobjede rezultatom 5:0.

U prošlom kolu su se Gradačačani nadali bodovima u Visokom, ali posljednjeplasirana Bosna ih je uspjela savladati.

Ipak, Zvijezda je danas pred svojim navijačima uspjela da se iskupi, da ostvari uvjerljivu pobjedu i zadrži priključak za Veležom.

Samo što je počela utakmica, Zvijezda dolazi do 1:0. Strijelac za domaće bio je Brčkalić, a ubrzo je isti igrač mogao do novog gola, no bio je malo neprecizan.

U 36. minuti Zvijezda preko mladog Mehića dolazi do drugog gola, da bi ubrzo Jaćimović novim golom riješio pitanje pobjednika, pa gosti iz Hercegovine nisu imali previše nadanja u ostatku meča.

Mehić je sredinom drugog dijela novim golom ovjerio trijumf Zmajeva, a Čapljina je s igračem manje dočekala kraj ove za njih užasne utakmice koju žele što prije da zaborave. Da stvar za njih bude još gora, Šarkanović je zabio peti gol za visokih 5:0 domaće ekipe.

Zvijezda - Čapljina 5:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda: Prljača, Popović, Petrović, Brčkalić, Šarić, Jusufbašić, Jaćimović, Turbić, Šarkanović, Vulić, Mehić.

HNK Čapljina: Trifković, Novaković, Mustafić, Vučić, Vranjić, Zubac, Tipurić, Cvitković, Jazvin, Rodin, Sušić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi