Pulišić propušta vrlo bitne utakmice reprezentacije SAD-a

Zbog povrede kuka

Pulišić propušta vrlo bitne utakmice reprezentacije SAD-a

Prva američka zvijezda Christian Pulisic propustit će naredne dvije utakmice svoje reprezentacije.

Amerikanci u okviru Lige A Concacaf Lige nacija igraju 16. novembra protiv Kanade i četiri dana kasnije protiv Kube, a te utakmice propustit će fudbaler Chelseaja.

Razlog je povreda kuka koju je zadobio u posljednjem susretu protiv Crystal Palacea.

"Christian je službeno otpao za naredne mečeve. Upravo smo dobili tu informaciju. Ovo je bila odluka koja je donesena skupa s njegovim klubom, razmišljali smo šta je najbolje za igrača. Odluka nije bila laka jer igrači i trener žele da je Christian s njima, ali bio je to rizik koji ovog puta nismo htjeli preuzimati", navodi se u saopštenju iz Nogometnog saveza SAD-a.

Pulišić u posljednje vrijeme igra sjajno za Chelsea i postigao je ove sezone ukupno pet golova uz šest upisanih asistencija.

Što se tiče Sjedinjenih Država, ova reprezentacija mora dobiti sljedeća dva meča ako želi završiti na prvoj poziciji u svojoj grupi u Ligi nacija. Trenutno tu poziciju drži Kanada s šest bodova prednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi