Kanada upisala historijsku pobjedu protiv SAD-a, golman Crvene zvezde jedan od junaka
Velika radost igrača Kanade nakon pobjede

Nakon 34 godine Kanađani su slavili protiv Amerikanaca

Kanada upisala historijsku pobjedu protiv SAD-a, golman Crvene zvezde jedan od junaka

S. Pašalić

Reprezentacija Kanade je sinoć u utakmici CONCACAF Lige nacija savladala SAD sa 2:0.

Utakmica je bila dosta izjednačena, a na kraju je odlučena u posljednjih pola sata.

Kanađani su do vodstva stigli u 63. minuti kada je igrač Bayerna, Alphonso Davis postigao gol za 1:0.

Amerikanci su pokušavli doći do izjednačenja, ali u tome nisu uspjeli, a i domaći su imali nekoliko prilika da riješe sve dileme oko pobjednika.

Na kraju je u 91. minuti Cavallini postigao gol za konačnih 2:0 s kojim su Kanađani slavili protiv Amerikanaca prvi put poslije 34 godine. Na tabeli Kanada sada ima 9 bodova, SAD sa utakmicom manje ima 3, a Kuba je bez bodova.

Sve je moglo biti drugačije za Amerikance da je Pulišić u 51. minuti pogodio nakon što se našao u odličnoj prilici, ali je golman Crvene zvezde, Borjan sjajno intervenisao i spasio svoj tim, a i nakon toga je imao nekoliko važnih odbrana.

Top Komentari

Svojprisebi
Dobar golman jeste al sta je to ovde plaho odbranio? Amerika ko mudo labudovo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti