Srbi se hvataju za glavu zbog dresa za SP, ali bit će im mnogo lakše kad vide dresove ostalih
Foto - FS Srbije

Puma razočarala mnoge

Srbi se hvataju za glavu zbog dresa za SP, ali bit će im mnogo lakše kad vide dresove ostalih

M. Šljivak

Navijači fudbalske reprezentacije Srbije veoma su nezadovoljni dizajnom novog dresa.

Srbija će na Svjetskom prvenstvu u Kataru nositi nove garniture dresova koje im je dostavio proizvođač sportske opreme Puma, ali navijači ove selekcije su bijesni.

Oni smatraju da je dres zaista očajan. Ne mogu da vjeruju da će igrati u dresovima koje su usporedili s pidžamama, posebno rezervnu bijelu varijantu.

"Zatvor za onoga koji je ovo odobrio. Sramota", samo je jedan od mnogobrojnih komentara koji su se pojavili.

Dok u Srbiji navijači 'ključaju' zbog katastrofalnog dizajna, dresovi ostalih selekcija nisu ništa bolji. Puma je koristila identičan kalup za sve uz promjene boja po potrebi.

Oglasi

Razočarenje nije malo i u ostalim zemljama. Smatraju da je Puma mogla odraditi mnogo bolji posao i da je dizajn koji su im dostavili zaista smiješan.

Tako Urugvaj ima jako sličan rezervni dres onom kojeg ima Srbija, ali posebna su priča dresovi Gane, koji su šareni do maksimuma.

Ni navijači ove selekcije nisu impresionirani, baš kao ni Urugvaja, Švicarske, Maroka, Kameruna i nakon ovog bi Puma mogla imati ozbiljan problem da zadrži brojne ugovore s nacionalnim timovima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zaista je prava rijetkost naći pozitivne komentare na dresove koji su predstavljeni. Razočarenje je ogromno i navijači traže da se neki drugi brend odabere za budućnost.

Top Komentari

Realist
Pa puma oduvijek pravi najlošije dresove
0 8
Zoilomas
Dres Gane kao da je djete skopilo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi