Znali su šta rade: Doveli Neymara u svoju kompaniju, pa postali magnet za ostale zvijezde

Naglo skočila prodaja kopački

Znali su šta rade: Doveli Neymara u svoju kompaniju, pa postali magnet za ostale zvijezde

E. Čaušević

Neymar je prije nekoliko mjeseci sve iznenadio odlukom da prekine saradnju s Nikeom i potpiše sponzorski ugovor s Pumom.

Neymar je godinama imao saradnju s kompanijom Nike od koje je zaradio ogroman novac, ali kada mu je ugovor istekao odlučio je da ga neće produžiti. Puma mu je poslala dosta bolju ponudu koju je prihvatio, te će godišnje inkasirati preko 30 miliona eura.

Puma tako nastavlja da se probija ka vrhu koji već godinama drže Nike i Adidas. No, ova kompanija je pored Neymara ranije privukla Luisa Suareza, Sergija Aguera, Romelua Lukakua, Antoinea Griezmanna... i sada će se pridružiti nova zvijezda.

Naime, engleski mediji objavili su da Puma želi da potpiše saradnju s Marcusom Rashfordom kojem u narednim mjesecima ističe saradnja s Nikeom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Puma nudi Rashfordu oko 15 miliona eura godišnje i nakon Neymara bi imao daleko najbolji ugovor. U Nikeu zarađuje dosta manje i mnogi vjeruju da će i Rashford od nove sezone igrati u Puminim kopačkama.

No, dolazak Neymara bio je pun pogodak za Pumu jer su na taj način privukli dosta mlađih fudbalera i prodaja Puminih kopački je naglo skočila.

Promo

Top Komentari

MaDaj
Puma je u isto vrijeme potpisala, Neymara kao i Manchester City, Borussia Dortmund i produzenje sa Milanom...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi