Sve je izvjesniji novi član Premijer lige iz Prve lige RS
FOTO: Tekstilac

Odigrano je 25. kolo

Sve je izvjesniji novi član Premijer lige iz Prve lige RS

A. Čaušević

Svih osam mečeva 25. kola Prve lige RS odigrano je danas. 

Rudar Prijedo je uspio zadržati šest bodova prednosti na prvom mjestu nakon što je s minimalnih 0:1 pobijedio Ljubić, gol je zabio Dejan Glišić.

Prvi pratitelj, također nekadašnji premijerligaš, ekipa Leotara iz Trebinja je stigla do pobjede. Na Policama je golovima Lazara Zečevića i Nikole Medana savladana Sutjeska s 2:0.

Prava golijada je viđena u Zvorniku. Duel Drine i Modriče donio je sedam golova. Domaći su vodili s 2:0, gosti su preokrenuli na 2:3, ali je rezervista Novica Marković s dva gola donio pobjedu domaćinu sa 4:3.

Uzbudljivo je bilo i na meču Tekstilac - Zvijezda 09. Gosti su vodili preko Nikolića s 0:1, Peroivć i Đekić su preokrenuli, da bi Stjepanović u finišu zabio za konačnih 2:2.

Boraz iz Kozarske Dubice je s visokih 4:1 pobijedio Željezničar ST, dok je Sloboda iz u gostima pobijedila Jedinstvo iz Brčkog s 1:2.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Mreže su mirovale na dva meča. Kozara - Sutjeska i Podrinje - Sloga su podijelili bodove u susretima bez golova.

Na tabeli vodeći Rudar Prijedor ima 50 bodova, šest više od Leotara. U zoni ispadanja trenutno su Ljubić, Sutjeska, Podrinje i Jedinstvo Brčko.

Top Komentari

rabodimis
Vala bi mi drago bilo i da se ovaj Leotar vrati u PL, malo zbog lijepog Trebinja, malo zbog Izeta Fazlinovica.. XD
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi