Bivši fudbaler Sarajeva novi trener Dinama iz Donje Mahale

Potvrdili iz kluba

Bivši fudbaler Sarajeva novi trener Dinama iz Donje Mahale

E. Oštraković

Bivši nogometaš Sarajeva i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dario Purić, predstavljen je kao novi trener ekipe Dinama iz Donje Mahale.

Svoj posljednji angažman prije dolaska u Dinamo imao je u Tekstilcu iz Dervente koji je napustio početkom sezone, a tamo ga je naslijedio Ognjen Koroman.

Dinamo iz Donje Mahale se trenutno nalazi na sedmom mjestu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, te će pokušati ostvariti bolji rezultat do kraja sezone.

Potvrdili su to i na zvaničnoj Facebook stranici NK Dinamo Donja Mahala.

"Dario Purić novi trener Dinamo D.M.!

Oglasi

Uprava NK Dinamo D.M. je dogovorila suradnju sa gospodinom Dariom Purićem iz Modriče koji će biti trener našeg kluba u drugom dijelu sezone 2022/2023.

Dario Purić je bivši U21 BiH reprezentativac te bivši igrač: FK Modriča, NK Čelik, FK Sarajevo, FK Slovan Liberec Češka, OFK Beograd, FK Sloboda Užice Srbija.

Nakon prekida karijere posvetio se trenerskom poslu te posjeduje UEFA A licencu a od trenerskih angažmana do sad je imao angažman u FK Modriča i FK Tekstilac Derventa.

Novom treneru želimo puno sreće i uspjeha u radu u NK Dinamo D.M.!! Dobrodošao", stoji u objavi NK Dinamo Donja Mahala.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Kao igrač je nastupao za mnogle klubove, a neki od većih su Čelik, Slovan Liberec i Sarajevo, a igrao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Trenerski angažman imao je u već spomenutom Tekstilcu iz Dervente, ali i u Alfa Modriči koja je bila njegov prvi klub u trenerskoj karijeri.

Top Komentari

makelele
Ako se klub iz Donje Mahale zove Dinamo, da li se onda glavni rival iz Gornje Mahale naziva Hajduk? Pitam za jarana
1 2
stranputica
Ne, Hajduk je iz Orašja :). A Donja Mahala je u komšiluku....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi