Puškaš i dalje neuhvatljiv

Veliki poduhvat

Puškaš i dalje neuhvatljiv

Ferenc Puškaš i dalje je nedodriljiv, barem kada je u pitanju broj postignutih golova za nacionalni tim.

Legendarni fudbaler je u periodu 1945. do 1956. godine postigao 84 gola za Mađarsku, a njegov rekord sigurno još neko vrijeme neće biti oboren.

Na drugom mjestu nalazi se Šandor Kočiš, još jedan član 'lake konjice', sa 75 pogodaka, a zatim slijede Miroslav Klose (71), Gerd Muller (68) i Robbie Keane (68).

Među deset najboljih golgetera Starog kontinenta još su Zlatan Ibrahimović (62), Cristiano Ronaldo (61), Imre Šloser (59), David Villa (59) i Jan Koller (55).

Portugalaski as Cristiano Ronaldo možda bi i mogao da sruši rekord slavnog Puškaša, ali s obzirom da je ušao u 32. godinu života teško je očekivati da će mu tako nešto poći za rukom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne jurim ja rekorde već oni mene. Ne opterećujem se takvim stvarima. Moje je da obavljam maksimalno dobro posao na terenu, a onda su takva ostvarenja prirodna stvar", bila je jedna od izjava Portugalca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije