"Pustite ga da igra za reprezentaciju"
Foto: EPA

Ministar moli Unicaju

"Pustite ga da igra za reprezentaciju"

M. Šljivak

Finski ministar sporta Sampo Terho poslao je pismo Unicaji iz Malage u kojem je zatražio da Sasua Salina puste u reprezentaciju za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Finska u petak igra prvi meč protiv Bugarske, a isti dan igraju Unicaja i CSKA u Euroligi i  zaista je teško očekivati da ga tim iz Malage pusti.

Ipak, iz kluba su najavili kako se igrači mogu pridružiti nacionalnim timovima, ali da će po povratku u tim biti sankcionisani.

"Slavimo stoljeće naše nezavisnosti. Naša košarka raste, ko zna do koje granice, sva djeca pričaju o košarci i bilo bi lijepo kad bi najbolji košarkaši igrali za reprezentaciju", rekao je Terho.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Finci su još u grupi sa Češkom i Islandom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi