Put do Eura: 'Nikad slabije' Italija i Grčka, te pokoja nagazna mina
Plasman na Evropsko prvenstvo osigurat će po dvije najbolje selekcije iz svake od grupa, s tim da siguran baraž imaju sve reprezentacije koje su bile pobjednici u svojoj grupi Lige nacija

Put do Eura: 'Nikad slabije' Italija i Grčka, te pokoja nagazna mina

Lihtenštajn

S. Grebović

Nakon što smo se po prvi put u historiji plasirali na Mundijal u Brazilu 2014. godine, doživjeli smo dva neuspjeha u slijedeća dva kvalifikaciona ciklusa. S toga se plasman na EURO 2020. godine nameće kao imperativ kako bi koliko toliko zadržali kontinuitet plasmana na velika takmičenja.

Posljednji šesti šešir činile su, ruku na srce, reprezentacije sa kojima ni jedna iole ozbiljna selekcija ne bi trebala imati problema. Jedino je Latviju valjalo izbjeći iz ove jakosne grupe, a Zmajevi su na kraju za protivnika dobili Lihtenštajn.

Ekipa je to sa kojom imamo jako pozitivna iskustva, jer smo u dosadašnjih šest okršaja ostvarili pet pobjeda, a nema sumnje da su dobro nas dobro upamtili u kvalifikacijama za SP u Brazilu kada smo ih u gostima samljeli sa 8:1.

Sigurno je da četa Roberta Prosinečkog sebi ne bi smjela dopustiti luksuz i bilo kakvo opuštanje, jer bi sve osim dva sigurna trijumfa bila ravna katastrofi iz koje bi se kasnije teško izvukli, a naši igrači bi na umu trebali imati čuvenu floskulu da "danas svi igraju fudbal".

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Nikad slabije :D pa otkako sam ja azzurro nikad jacu sredinu imali nismo! Naravno u formaciji 4231 jorginho, verratti i insigne auhh sve bi pomeli samo da imamo pravog trenera...
5 32
Benjamingst
Ova reprezentacija BiH da je osla na Euro 2016 uz onakve igrace mogli smo do cetvrtfinala... SP 2018 u Rusij osmina finals max.... za medelju treba I srece...
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi