Putin nazvao Cherchesova nakon poraza od Hrvatske

Predsjednik Rusije čestitao selektoru

Putin nazvao Cherchesova nakon poraza od Hrvatske

Fudbalska reprezentacija Rusije zaustavljena je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Hrvatske, koja se boljim izvođenjem penala plasirala među četiri najbolje selekcije na svijetu.

Rusi su plasmanom u četvrtfinale čak i premašili svoja očekivanja, ali ovakav poraz zabolio je sve u ovoj zemlji koji su vjerovali da njihov tim možda može i do samog kraja na domaćem terenu.

Na kraju, Rusija je okončala svoj nastup kojim je bio zadovoljan i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, koji je nakon završetka susreta pozvao selektora Stanislava Cherchesova i čestitao mu na rezultatu.

"Premijer Dmitri Medvedev je bio u svlačionici, a predsjednik Vladimir Putin me je zvao tokom dana i sada da mi čestita na dobroj igri. Rekao mi je da je ono što smo pokazali na terenu bilo fenomenalno. Kazao sam mu da smo mi razočarani, ali on je dodao da sada moramo otvoriti oči i napraviti sljedeće korake", rekao je Cherchesov nakon završetka sinoćnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Karizmatični stručnjak sa Fudbalskim savezom Rusije ima ugovor do augusta.

"Ne bih prognozirao previše. Vidite da postoje već izmjene u timu i ne bih se usudio mnogo da pričam o budućnosti", rekao je Cherchesov.

Top Komentari

Chupy
Pa dobro, nije to nista, Kolinda se kupa u svlacionici sa igracima hrvatske.
14 2
criticos
''Premijer Dmitri Medvedev je bio u svlačionici''. Zar to nije direktno mješanje politike u sport? FIFA bi trebala da reaguje na ovu politizaciju. Ulazak u svlačionicu političara i to na samome SP?
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije