Vlasnici PSG-a kupuju još jedan klub: Žele da prekinu dominaciju Real Madrida

Bomba iz Španije

Vlasnici PSG-a kupuju još jedan klub: Žele da prekinu dominaciju Real Madrida

Haris Zilić

Bombastična vijest nam stiže iz Španije.

Vodeći mediji objavili su vijest da grupacija Qatar Investments koja upravlja PSG-om želi da kupi španski Espanyol.

Pregovori su navodno već počeli, a vlasnci žele da u još jednoj od Liga petice imaju klub koji će prije svega biti konkurentan na evropskoj scnei i naravno da se na domaćoj sceni bori za trofeje.

Jedan od ciljeva će biti da se prekine monotnija u španskom prvenstvu gdje su titule posljednjih godina osvajali Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid.

Prvi čovjek grupacije iz Katara Nasser Al-Khelaifi, ranije je izjavio da želi u budućnosti još više ulagati u fudbal, međutim nije želio da iznosi detalje.

Čini se da je to sve bila priprema terena za kupovinu Espanyola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyol je drugi klub iz Barcelone, četiri puta su osvajali Kup kralja, dva puta su bili finalisti Kupa UEFA, ali nikada nisu bili prvaci Španije, što bi se budućnosti moglo promijeniti.

Interesantno, prema posljednjim podacima Espanyol je deveti klub u Španiji kada su u pitanju navijači i odanost klubu.

Top Komentari

axel42
Hahahah oni da prekinu dominaciju Reala! Pa i njih lično Real redovno tambura, šta će oni ba. Moraju još 100 godina da postoje pa da budu u istoj rečenici sa Realom.
9 1
Galacticos
Španska porezka trlja vec ruke
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi