Podmukli Perez ponizio Al-Khelaifija iako je znao da je musliman

Šta se dešavalo u Madridu?

Podmukli Perez ponizio Al-Khelaifija iako je znao da je musliman

Admin Čaušević

Na vidjelo počinju da isplivavaju detalji posljednjeg sastanka Florentina Pereza i Nassera Al-Khelifija. 

PSG i Real Madrid su dugo godina imali sjajne odnose, ali posljednjih godina došlo je do tenzija između dva kluba. Sve je kulminiralo oko transfera Kyliana Mbappea.

Duel u osmini finala Lige prvaka i obavezni susret između dva predsjenika samo je uzburkao strasti, a Al-Khelifi je u Madridu doživio pravo poniženje.

La Repubblika je u petak donijela detalje sastanka na kojem je Perez ponizio Al-Khelafijia bez obzira što je znao da je muslimanske vjeroispovijesti.

Naime, prilikom zajedničkog ručka Perez je pred Al-Khelaifija stavio dva jeftina vina od devet eura što je gazda PSG-a protumačio kao veliku uvredu.

Kada su izašli iz restorana Perez je ispratio Al-Khelaifija koji je bio šutljiv te se uopšte nije pozdravio s prvim čovjekom Reala.

Oglasi

Al-Khelifi očekivano nije ni dotakao boce vina, ali ova situacija je samo jedan od pokazatelja kakva napetost vlada između dva fudbalska moćnika.

Na terenu Real Madrid je na krilima fenomenalnog Karima Benzeme uspio slaviti sa 3:1 te proći dalje što je izludilo bogataša iz Katara.

Navodno je Al-Khelaifi zajedno sa sportskim direktorom Leonardom nakon utakmice krenuo prema svlačionicama da se obračuna sa sudijama.

Nakon dosta bure i rasprave, obezjeđenje ih je zaustavilo, a isplivali su neki šokantni detalji sa "trećeg poluvremena".

Navodno je Al-Khelaifi jednom od Realovih uposlenika prijetio smrću, vikavši mu: "Ubit ću te, ubit ću te", dok je ovaj pokušavao sve snimiti mobitelom.

Al-Khelaifija su smirivali njegovi tjelohranitelji. Leonardo je, jednako nervozan, intervenisao i zahtijevao da se izbrišu stvari snimljene u svlačionici.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nizozemski sudija Danny Makkelie je u svom izvještaju pisao o arogantnom i agresivnom ponašanju PSG-ovog vlasnika i sportskog direktora, a prema Mundo Deportivu, Al-Khelaifiju prijeti susepnzija zbog "uvredljivog jezika".

PSG-u ostaje borba za ligaški naslov, no tamo su bez premca i teško da će ih neko do kraja zaustaviti, ali ti trofeji u Francuskoj za ovaj tim su već postali normalna stvar. Liga prvaka je ono što se oduvijek čeka.

Top Komentari

Celtic
Ima i kod nas musimana pa piju ko krmad...
14 0
Mostarac94
Vina u Španiji su dio kulture isto kao baklava u Turskoj, cevapi u Sarajevu… tako da kakve veze vjera ima s tim? Moderni muslimani sve mogu osim pit alkohol i jest svinjetinu a sve ostalo se smije xD
11 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti