Trening zakazali u zoru na -4 stepena, a navijači im pripremili sliku za pamćenje

Ljubav prema fudbalu

Trening zakazali u zoru na -4 stepena, a navijači im pripremili sliku za pamćenje

H. Zilić

Fudbal i navijači čine jednu nevjerovatnu povezanost, a slika koja nam dolazi iz Nizozemske obilazi svijet.

Zbog COVID protokola amaterskim klubovima u Nizozemskoj zabranjeno je da treniraju u periodu od 17 sati navečer ujutro do 5 sati.

Obzirom da navečer nisu mogli odraditi redovan trening, trećeligaš Quick Boys odlučio se za nevjerovatan potez.

Zakazali su termin ujutro u 5 sati na -4 stepena, a da stvar bude još jača, na tribinama ih je dočekalo 1.000 vjernih navijača koji su ih pozdravili bakljom i pjesmom i nije im bilo mrsko ustati prije 5 sati ujutro da pozdrave svoj tim.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Inače, navijači Quick Boysa izjavili su da ludi korona propisi neće spriječiti da budu uz njihov klub.

Amaterski klubovi u Nizozemskoj već spremaju žalbu zbog odluke da ne mogu trenirati u periodu od 17 do 5 sati, a većina timova noć prije utakmica ima redovne treninge, što svakako remeti plan rada.

Top Komentari

denimen9
Hvala ti Covide sto si mi pokazao koliko debila zivi na ovoj planeti. Ludi korona propisi su tacno ogledalo drustva u kojem se donose.
0 5
bk123
koja glupost bsu ove mjere da te Bog dragi sačuva...znači u 16 sati se smije trenirati a u 17;ne...ja stvarno ne shvaćam
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi