Setien čeka ogromu odštetu od Barcelone
Foto - EPA

Zbog otkaza

Setien čeka ogromu odštetu od Barcelone

Midhat Šljivak

Quique Setien dobio je otkaz na klupi Barcelone nakon debakla u Ligi prvaka protiv Bayerna (8:2).

Nakon nešto više od pola godine na klupi Setien je dobio otkaz u augustu prošle godine, a na njegovo mjesto je sjeo Ronald Koeman.

Setien nije potpisao sporazumni raskid saradnje. Barcelona ga je otpustila, a 62-godišnji trener potraživanja želi naplatiti preko suda.

Barcelona nema namjeru da mu plati nikakvu odštetu, ali to će po svemu sudeći morati da napravi. Prema navodima španskih medija, Setien bi mogao dobiti čak 14 miliona eura odštete.

Kompletan proces još uvijek se vodi. Setien ne želi da se odrekne novca i Barcelonu bi njegov otkaz mogao skupo koštati.

Setien je Barcelonu vodio u ukupno 25 utakmica. Upisao je 16 pobjeda, četiri neriješena rezultata i pet poraza.

Oglasi

"Ono što sam zatekao u Barceloni nisam vidio za 40 godina u fudbalu"

Nekadašnji trener Barcelone Quique Setien (62) govorio je o vremenu provedenom u ovom klubu.

Ovaj 62-godišnjak vodio je katalonski klub od januara do augusta prošle godine, ali mu je uručen otkaz nakon što je doživio debakl od Bayerna u Ligi prvaka (8:2).

Setien je godinu dana kasnije govorio o Barceloni i otkrio je kako je pred njegov dolazak stanje u svlačionici kluba bilo katastrofalno.

"Ono što sam zatekao u Barceloni nisam vidio tokom 40 godina karijere u fudbalu. Svlačionica nije bila sretna, a ja sam potpuno izgubio interes za trening", rekao je Setien.

Potom se osvrnuo i na Lionela Messija. Često se pitao da li mu treba takav igrač.

"Dosta puta sam se pitao treba li mi 'desetka' koja riješi dvije utakmice svojim majstorijama, ali ga većinom nigdje nema. Nije trčao, niti se vraćao u defanzivu i zbog kojeg bismo primili gol. Predstavljao je ozbiljan problem", rekao je Setien.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Setien nije uspio da osvoji trofej La Lige sa Barcelonom. Za to krivi sudije.

"Izgubili smo prvenstvo zbog sudija. Dali su Realu šest penala".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hoodara
Dugo dugo veći levat nije vodio Barcelonu I sad mu sudije krive što je Real uzeo titulu hahha Indijanac klasični
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi