Setien bi se vratio u Barcelonu: Stvari su bile komplikovane
Foto - EPA

Bivši trener Barce

Setien bi se vratio u Barcelonu: Stvari su bile komplikovane

Midhat Šljivak

Quique Setien dobio je ljetos otkaz na klupi Barcelone.

Njegova epizoda na Camp Nou trajala je svega nekoliko mjeseci, Barca je igrala veoma loš fudbal, ali presudio mu je težak poraz od Bayerna u Ligi prvaka od 8:2.

Bez obzira na brz otkaz Setien nema dileme da bi se opet vratio kada bi imao priliku.

"Došao sam u Barcelonu sa mnogo entuzijazma od samog početka i suočio sam se sa stvarima koje su bile veoma komplikovane. Ipak, vratio bih se ponovo tu i nikad neću zažaliti što sam se prihvatio tog posla. Aposolutno ne", rekao je Setien i dodao je:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Statistika jasno pokazuje da smo napredovali od samog početka. Osvajali smo više lopti u protivničkoj polovici, kontrolisali ih bolje, imali veći posjed lopte. Istina je da nismo uspjeli ostvariti ostvarenje ciljeve, ali vidim da Koeman ima probleme koje sam i ja imao", istakao je Setiena.

Ovaj stručnjak je Barcelonu vodio u 25 utakmica i imao je učinak od 15 pobjeda, četiri remija i pet poraza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi