Xavi odabrao najboljeg veznjaka svijeta: Brutalan je i posve drugi nivo u odnosu na sve
Foto - EPA

Za legendu nema dileme

Xavi odabrao najboljeg veznjaka svijeta: Brutalan je i posve drugi nivo u odnosu na sve

M. Šljivak

Legendarni fudbaler Barcelone, a danas uspješni menadžer katarskog Al Sadda, Xavi Hernandez, odabrao je najboljeg veznjaka svijeta u ovom trenutku.

Čovjek koji je svojim igrama očarao legendu svjetskog fudbalera je Belgijanac Kevin de Bruyne. O njemu je Xavi govorio biranim riječima.

"Kevin de Bruyne iz Manchester Cityja mi izgleda kao posve drugi nivo za sve. Brutalan je, sposoban da napravi razliku. Trenutno je najbolji veznjak svijeta i još uvije je relativno mlad", rekao je Xavi.

Nema Xavi dileme ni ko je najbolji trener svijeta. To je Pep Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pep je najbolji na svijetu. On je promijenio fudbal. Odličan je u tome šta radi i ima odlične liderske sposobnosti", rekao je Xavi.

Također, Xavi je istakao kao Virgila van Dijka kao najboljeg defanzivca svijeta zbog njegove fizičke dominacije i liderstva u igri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

dinass
Debrujne je vise napadac nego veznjak
1 7
Penderinos
Ne mozes porediti njega koji je ofanzivno orijentiran veznjak i Kantea koji je defanzivni orijentiran. Za mene je Kante pojam veznjaka, steta sto igra u onako lošem Chelsea, da je u Liverpoolu ili Bayernu npr. bio bi kandidat za zlatnu loptu
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi