"Ako bude potrebno, na SP-u ću igrati i sa jednom nogom"

Bičakčić, od nula do sto za tri sekunde:

"Ako bude potrebno, na SP-u ću igrati i sa jednom nogom"

Nakon što je na kraju prošle sezone sa svojim Eintracht Braunschweigom izborio plasman u Bundesligu, a potom i sa fudbalskom reprezentacijom plasman na Mundijal u Brazil naredne godine, 23-godišnji bh. defanzivac u redovima posljednjeplasiranog tima njemačkog prvenstva Ermin Bičakčić, kaže kako njegov tim nije turista u Bundesligi.

Za bh. reprezentativca 2013. godina bila je puna pozitivnih iznenađenja.

"Jednostavno išto je to od nula do sto za tri sekunde. Ovu godinu ću pamtiti kao najbolju u mojoj karijeri bez obzira na trenutnu poziciju na tabeli", kazao je Bičakčić za Sport Bild.

Loša pozicija na tabeli nije veliko iznenađenje za defanzivca Lavova.

"Nama je bilo jasno i pred početak ove sezone da ćemo u svakoj utakmici morati igrati na granici našeg limita. Uprkos svemu ja sam i dalje optimista kada je riječ o našem opstanku u društvu najboljih", kaže bh. reprezentativac, te dodaje:

"Mišljenja sam da naši dosadašnji rezultati mnogo ovise o manjku iskustva, ali smo imali i mnogo pehova tokom ove sezone. Ipak, nismo tu kao turisti. Mislim da smo zreli za Bundesligu i to ćemo dokazati".

Iako je igrački stasao u redovima Lavova za bh. reprezentativca već su neki bundesligaši, ali i klubovi iz drugih zemalja pokazali interes. Ipak, bh. defanzivac je sve špekulacije demantovao.

"Respekt prema Eintrachtu mi ne dozvoljava da o tim stvarima uopšte govorim", kratko je kazao Čelični, kako ga odmilja zovu navijači Braunschweiga.

Plasman na Mundijal, dio lične priče

Svoj najdraži trenutak u protekloj godini Bičakčić je doživio u oktobru kada se sa reprezentacijom naše zemlje ovjerio kartu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nakon što smo sa Eintrachtom izborili plasman u Bundesligu cijeli grad se okrenuo naglavačke, nakon što se Bosna i Hercegovina plasirala na SP cijela zemlja se okrenula naglavačke. Napisali smo historiju, a to sam tek shvatio u sedmica poslije", istakao je pouzdani defanzivac, te daoao:

"Svako ima san igrati Bundesligu, a nastupiti na Svjetskom prvenstvu je još veći san. Ako bude potrebno, na Mundijalu ću igrati i sa jednom nogom!"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti