"Belgija favorit, Rumuni ubitačni, Škoti fizički dominantni"

Sakib Malkočević selektor kadetske reprezentacije BiH

"Belgija favorit, Rumuni ubitačni, Škoti fizički dominantni"

Kadetska reprezentacija BiH pod palicom trenera Sakiba Malkočevića sutra će na Ilidži nastaviti pripreme za elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na Malti. 

Protivnici naše reprezentacije su Belgijanci, Rumuni i domaćini Škoti, a turnir se igra u Glazgovu od 24. do 29. marta. 

"Najvjerovatnije neću moći računati na Adnana Osmanovića i to će biti veliki hendikep za nas. Osmanović je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija postigao tri gola i imao četiri asistencije. Također, pod velikim znakom pitanja je i nastup stopera Ismaila Durakovića,“ kaže Sakib Malkočević.

Kadetska reprezentacija BiH, otkako je vodi trener iz Tuzle, odigrala je 15 utakmica i ubilježila po sedam pobjeda i neriješenih rezultata, te jedan poraz od Portugala. Reprezentativci koji su pozvani za elitni krug se veoma dobro poznaju, odigrali su svih tih 15 utakmica, ali posljednja je na rasporedu bila u oktobru prošle godine. 

"Nakon utakmice sa Crnom Gorom nismo imali novih, a prije okupljanja na Ilidži prošli mjesec smo trenirali četiri dana u Čitluku. Naši rivali su imali nekoliko prijateljskih utakmica, ali to ne mora značiti da su u prednosti nad nama. Mi se sigurno nećemo predavati i želimo dostojanstveno da se predstavimo publici u Škotskoj pogotovo nakon što je naša seniorska reprezentacija izborila plasman u Brazil," rekao je Malkočević 

O protivnicama Sakib Malkočević ima samo riječi hvale.

"Belgija je po mom mišljenju najkvalitetnija i prvi pretendent na prvo mjesto koje vodi na EP. Rumuni su se plasirali u elitni krug bez primljenog gola, a nedavno sam imao priliku da pogledam njihovu utakmicu sa Srbijom. Škoti su domaćini, koji su fizički najdominantniji i sigurno je da će sa njima biti teško igrati. Međutim i mi smo na okupi duži period, veoma dobro se poznajemo i u Glazgovu ćemo skupo prodati svoju kožu“, kaže Malkočević. 

On je za pomenuti turnir pozvao je sljedeće igrače: Emir Ćutahija (Željezničar), Azir Muminović (Sloboda), Darko Todorović (Sloboda), Ismail Duraković (Željezničar), Vedad Gljiva (Borussia Dortmund, Njemačka), Sanjin Lelić (Ingolstadt 04, Njemačka), Amer Gojak (Olimpic), Vladimir Kremenović (Borac), Luka Dursun (Sarajevo), Elvedin Herić (Sarajevo), Amir Hadžiahmetović (Željezničar), Zinedin Mustedanagić (Sparta Prag, Češka Republika), Arman Čorović (Bochum, Njemačka), Kemal Osmanković (Željezničar), Dario Šarić (Carpi, Italija), Bruno Patrik Perić (Grodig, Austrija), Advan Kadušić (Sarajevo), Abdulah Jahić (SLSG Missouri Academy, SAD), Adnan Osmanović (Sarajevo), Drilon Cenaj (Videoton), Adnan Kuko (Mannheim, Njemačka) i Miloš Aćimović (Leotar).

Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 18.3. u hotelu "Hercegovina" na Ilidži. Do polaska u Škotsku izabranici Sakiba Malkočevića će trenirati na stadionu u Hrasnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti