"Benzema igra prije Morate zato što je Perezov ljubimac"

Capello sasvim iskreno

"Benzema igra prije Morate zato što je Perezov ljubimac"

Iako je Alvaro Morata u Real Madrid stigao kao veliko pojačanje iz Juventusa, mjesto u prvoj postavi i dalje drži neprikosnoveni Karim Benzema.

Mnogi će se složiti da razlika između ova dva napadača uopšte nije toliko izražena pa da Benzema ima toliku prednost nad Moratom, a bivši trener Reala Fabio Capello smatra da je to isključivo iz razloga što je francuski napadač blizak sa predsjednikom kluba Florentinom Perezom.

"Svaki trener na svijetu bi želio imati takvu dilemu u napadu. Mislim da je Zidane pronašao pravo rješenje. On počinje utakmice sa Benzemom, uglavnom jer je Francuz predsjednikov ljubimac, a onda uvede Moratu da odluči utakmice. Zidaneove taktike su najbolja opcija, a to dokazuju i rezultati", rekao je Capello za Fox Sports Italia.

Karim Benzema je ove sezone odigrao 12 utakmica, od kojih devet kao starter, a postigao je samo četiri gola. S druge strane, Morata je igrao 15 utakmica (šest puta starter), a postigao je sedam golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti