"BiH je bila opcija, ali nisu bili zainteresovani"

Aldin Skenderović, reprezentativac Luksemburga

"BiH je bila opcija, ali nisu bili zainteresovani"

Samir Mlaćo

Pravu senzaciju kreirali su sinoć reprezentativci Luksemburga koji su remizirali u gostima kod favorizovane Francuske.

Završilo je 0:0, domaća reprezentacija propustila je veliki broj prilika, međutim mreža Luksemburžana se nije zatresla.

Luksemburgu je ovo bio peti bod u osam utakmica, koliko ima i Bjelorusija, a svih 90 minuta za Luksemburg je upisao vezista Aldin Skenderović (20), nogometaš koji ima korijene iz Bosne i Hercegovine. 

Skenderović, koji inače nastupa za lokalni Union Titus Petange, govorio je za SportSport.ba, te istakao zadovoljstvo sinoćnjim rezultatom. Otkrio je da li je imao poziva da igra za Bosnu i Hercegovinu.

"To je nevjerovatno. Nismo se nadali ovom rezultatu, ali uspjeli smo. To smo mogli samo sanjati, ali cijela ekipa se borila za ovaj bod i sinoćnji meč nikada neću zaboraviti", kaže Skenderović na početku razgovora.

Nakon utakmice Luksemburžani su slavili osvojeni bod, a mnogi od od igrača nisu ni bili svjesni da su kraj meča  protiv popularnih Trikolora dočekali neporaženi.

"Bili smo presretni. Treneri, igrači, cijeli stručni štab, kada smo čuli da je sudija svirao kraj. Grlili smo i moram reći da se za te momente i igra nogomet", jasan je mladi nogometaš.

Poziva iz naše zemlje nije imao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mogao sam igrat za Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru. Imam porodice u BiH, tačnije Tuzli i mogao sam da zaigram za reprezentaciju BiH. Ipak, kada sam vidio da se ne interesuju za mene odlučio sam da nastavim svoj put u reprezentaciji Luksemburga koja je sve pružila meni i i mojoj porodici", dodao je Skenderović.

On je je svih 90 minuta odigrao i u pobjedi svoje reprezentacije nad Bjelorusijom (1:0), te zasigurno predstavlja budućnost te reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi