"Bilo bi šteta da Gerrard ne osvoji trofej Premiershipa"

Zinedine Zidane:

"Bilo bi šteta da Gerrard ne osvoji trofej Premiershipa"

Legenda francuskog fudbala, a sada pomoćni trener madridskog Reala, Zinedine Zidane smatra kako kapiten Liverpoola Steven Gerrard zaslužuje da konačno podigne pehar namijenjen pobjedniku engleskog Premiershipa.

Redse još samo četiri meča dijeli od prve titule nakon 24 godine, a jedan od presudnih duela odigraće naredne sedmice protiv Chelseaja na Anfieldu.

Legenarni veznjak francuske reprezentacije, te Juventusa i Real  Madrida, kapitena Liverpoola svrstao je među najbolje fudbalere svoje generacije i otkrio da je Real Madrid svojevremeno želio da ga dovede u svoje redove.

"On je postigao toliko stvari u svojoj karijeri, i bilo bi šteta da ne osvoji ovaj trofej. Nije tajna da su i Chelsea i Real željeli da ga kupe. Ali on je odlučio da ostane na Anfieldu. Takva lojalnost prema klubu zaslužuje nagradu", rekaoje Zidane, te dodao:

"Engleska je vjerovatno dala dvojicu najboljih svjetskih veznjaka u posljednjih 20 godina - Gerrarda i Scholsa. U jednom trenutku, Gerrard je za mene bio najbolji vezni igrač na svijetu. Jedan od rijetkih koji je bukvalno mogao da uradi sve na teren".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.