"Bio sam mrtav skoro osam minuta"

Ginola otkrio detalje nako srčanog udara

"Bio sam mrtav skoro osam minuta"

Midhat Šljivak

Nekadašnji francuski fudbaler David Ginola doživio je težak srčani udar prije nekoliko mjeseci.

Bivši igrač Tottenhama i Newcastlea je u maju ove godine na humanitarnom meču doživio zaista težak srčani udar i jedva je ostao živ.

Najgore od svega je to što mu niko nije vjerovao da mu je loše.

"Trčao sam pored linije kada mi je srce jednostavno prestalo raditi i pao sam na tlo. Progutao sam jezik, a ostali igrači su mislili da se šalim. Kada su shvatili da nije šala, pritrčali su mi u pomoć i ubrzo je stigla i hitna pomoć. Srce mi nije radilo osam minuta. Nisam imao pulsa i bio sam mrtav. Kada su svi izgubili nadu, iz četvrtog pokušaja oživljavanja, doktori su me uspjeli vratiti u život", otkrio je Ginola.

Nekadašnji fudbaler se sada dobro oporavlja i s njim je sve u najboljem redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi