"Cristiano Ronaldo ne može sve sam"

Selektor Portugala pred početak EP-a

"Cristiano Ronaldo ne može sve sam"

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Portugala, Fernando Santos, izjavio je da se ekipa ne smije oslonuti samo na Cristiana Ronalda.

Ronaldo iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Real Madrida, te se od njega očekuje da odvede Portugal do titule prvaka Evrope. Ipak, selektor ove selekcije upozorava svoje igrača da se ne smiju samo oslonuti na Ronalda.

"Znamo da je Ronaldo važna karika Real Madrida, ali je isto tako bitan i za Portugal, ako ne i više. Kada imate igrača koji u sezoni postigne 60 golova onda on mora biti važan. Ipak, ne smijemo se oslonuti samo na njega, cijela ekipa mora dati svoj maksimum u Francuskoj", rekao je Santos, te dodao:

"Ronaldo nije jedini igrač u ekipi koji može preokrenuti utakmicu. Niko ne može samostalno dobiti utakmicu, mora iza sebe imati i ostatak tima. To je moj cilj, da cijela ekipa bude na svom nivou".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi