"Cristiano Ronaldo nije najbolji na svijetu jer je sebičan"
Foto: EPA

Bivši defanzivac Barce ima svog favorita

"Cristiano Ronaldo nije najbolji na svijetu jer je sebičan"

Mnogi su tokom njegove bogate karijere zamjerali Cristianu Ronaldu da je previše sebičan, te da su mu cilj, ponekad, samo individualna priznanja. 

Portugalac, ipak, već dugi niz godina predvodi ekipu Real Madrida do velikih uspjeha, ali bivši fudbaler Barce Dmytro Cygrynskiy smatra da on nikada neće biti potput Lionela Messija, upravo zbog sebičnosti.

Cristiano Ronaldo, najbolji strijelac Real Madrida u svojim vitrinama ima četiri Zlatne lopte, a očekuje se da će ove godine doći i do pete i tako se izjednačiti sa Lionelom Messijem.

Ipak, nekadašnji defanzivac Barcelone i saigrač Lionela Messija, Ukrajinac Dmytro Chygrynskiy smatra da će Argentinac u historiji ostati upamćen kao bolji igrač od Ronalda.

"Cristiano je dobar golgeter, ali nije najbolji na svijetu jer je sebičan", izjavio je Chygrynskiy, koji je dres Barce nosio u sezoni 2009/2010.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi je drugačiji, on uvijek misli na svoju ekipu", poručio je na kraju ukrajinski defanzivac koji danas nosi dres AEK-a iz Atine.

Ronaldo se u novoj sezoni dosta muči kada je efikasnost u pitanju, te je postigao samo jedan pogodak u sedam utakmica La Lige, dok je Messi trenutno prvi strijelac španskog prvenstva sa 12 golova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi