"Crvena legija" će odati počast tuzlanskoj mladosti

Lijep gest navijača Mladosti

"Crvena legija" će odati počast tuzlanskoj mladosti

Fudbaleri Mladosti u nedjelju će u okviru 8. kola Premijer lige BiH gostovati u Tuzli kod Slobode.

Bit će to derbi ovog kola, a navijači Mladosti, popularna 'Crvena legija', najavili su dolazak u Tuzlu te posjetu spomeniku na tuzlanskoj Kapiji i polaganje cvijeća u počast ubijenoj tuzlanskoj mladosti.

Njihovu poruku preko Facebooka prenosimo vam u cjelosti i bez izmjena.

"VAŽNO!

Obavještavamo sve zainteresirane, one koji su se već prijavili i oni koji još uvijek nisu, da je polazak za Tuzlu u nedjelju 11.9. u 12:00. Okupljanje je sat ranije ispred stadiona FK Mladost. Svi zainteresirani se još mogu prijaviti u MZ Doboj, cijena povratne karte je 5,00 KM.

Crvena legija će i sklopu gostovanja na utakmici Sloboda - Mladost posjetiti spomenik na tuzlanskoj Kapiji i polaganjem cvijeća, fatihom i minutom šutnje odati počast ubijenon tuzlanskoj mladosti 25.5.1995. godine kada je ubijena 71 a ranjena 240 osoba, uglavnom mladih.

Poznato je da je dan osnivanja FK Mladost 25.5.1959, što povezuje naš klub s datumom zločina, te ćemo na ovaj način odati počast ubijenim na tuzlanskoj kapiji.

Svi putnici na gostovanje su dužni svoje mjesto rezervisati najkasnije do sutra popodne, strogo se pridržavati plana putovanja i obavezno navijati 90 minuta!".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč između Slobode i Mladosti počinje od 16.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi