"Da sam slušao Tottija sve bi bilo drugačije"

Cassano se kaje zbog poteza u karijeri

"Da sam slušao Tottija sve bi bilo drugačije"

Midhat Šljivak

Antonio Cassano iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru.

Ovaj 35-godišnji napadač je trenutno slobodan nakon raskida ugovora sa Sampdorijom, ali čini se kako za sada nema mnogo ponuda za nastavak karijere.

Cassano je tokom karijere izazivao mnogo kontroverzi. Nikada nije ostvario puni potencijal, a priznao je kako bi sve bilo drugačije da je slušao savjete Francesca Tottija.

"Sada sam druga osoba. Volio bih nastaviti s fudbalom jer je to moj život. Uvjeren sam da još uvijek mogu igrati na visokom nivou", istakao je Cassano, te je otkrio neke detalje iz karijere.

"Nakon Barija sam imao priliku otići u Juventus. Međutim, kada sam počeo igrati obožavao sam Tottija. Vidio sam sebe u njegovom liku jednog dana. Želio sam u Juventus, ali kada sam čuo za ponudu Rome, spakovao sam kofere i otišao tamo. To sam učinio samo kako bi igrao s Tottijem. Nemoguće je ne biti prijatelj s njim. Veoma je ljubazan, pravi čovjek. Živio sam s njegovim roditeljima po dolasku u Rim i da sam poslušao njegove savjete, vjerovatno bih imao drugačiju karijeru. Ostao bih u Romi dugo i kajem se što ga nisam poslušao", istakao je Cassano.

Ovaj napadač je nakon pet godina u Romi otišao u Real Madrid. Tamo se nije snašao, a potom je igrao za Sampdoriju, Milan, Inter i Parmu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodnu sezonu i po ponovo je bio član Sampe, ali ove sezone nije odigrao nijedan meč za tim iz Genove, te je otpušten krajem januara.

Najbolje partije je Cassano pružao u Romi za koju je u pet sezona postigao 52 gola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi