"Del Piero je Juventusova prednost"

Nakon što je donio veliku pobjedu Juventusu

"Del Piero je Juventusova prednost"

A. Haznadarević

Trener Juventusa Antonio Conte je nakon utakmice sa Laziom odabranim riječima govorio o legendi Stare dame, Alessandru Del Pieru.

Tridesetsedmogodišnja legenda Juventusa je presudila Laziu i na taj način je momčad iz Torina ostala na čelu Serije A. Del Piero je u 73. minuti zamjenio Mirka Vučinića, a samo deset minuta mu je bilo potrebno da postigne predivan pogodak iz slobodnog udarca i donese veliku pobjedu svojoj ekipi.

"Srećom ušao je i pogodio. Za mene on je najveća prednost ovog tima. Kada god sam ga pitao da li bi igrao minutu ili od samog početka, bio je spreman pomoći".

Trener Juventusa želi da njegovi igrači ostanu fokusirani na pobjede do kraja sezone.

"Sada smo razmišljali o meču sa Cesenom. Borimo se za nešto nevjerovatno, zato moramo ostati fokusirani na ovu utrku. Bit će vremena za riješavanje ostalih pitanja. Moramo skupiti snagu i pobijediti preostale mečeve".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je Juve neporažena ekipa ove sezone, ipak postoji žaljenje za prosutim bodovima, te smatra da trebaju popraviti završnicu:

"Postoji malo žaljenja jer smo remizirali toliko mečeva, kao što su utakmice protiv Genoe, Caliaria i Chieva, ito nakon što smo bili u vodstvu. Večeras nam se skoro ponovila ista stvar, opet nismo imali završnicu kakva nam je trebala, ali se dobro završilo. Moramo popraviti taj aspekt igre, ali u svakom slućaju moji igrači prave nešto izvanredno. Ovo je mali korak naprijed, ali ipak ima još uvijek toliko preostalih utakmica".

Na pitanje o mogučim transferima koji se spominju već neki period, dvojcu Milana, Alessandro Nesti i Clarence Seedorfu, Conte kaze:

"Obojica su veliki igrači, ali mislim da im je dobro tamo gdje su", zaključio je Italijanski stručnjak.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije