"Derbi je posebna utakmica"
EPA

Rekao je Kevin Strootman pred utakmicu sa Lazijom

"Derbi je posebna utakmica"

Eldar Ganibegović

Ovog vikenda nas očekuje rimski derbi između Rome i Lazija, a veznjak Vučice Kevin Strootman kaže kako je to uvijek posebna utakmica u kojoj nema favorita.

Prvi ovosezonski Derby della Capitale je na programu u subotu navečer, tako da nas sigurno očekuje jedna spektakularna utakmica, jer ipak se radi o bitki za grad.

Lazio, kao i Roma, ove godine u ligi igraju zaista sjajno. Vučica se trenutno nalazi na petoj poziciji sa 27 osvojenih bodova, dok su Nebeskoplavi četvrti klub u ligi sa 28 bodova.

"Derbi je posebna utakmica", rekao je Strootman za Premium Sport.

"Ove godine i Lazio i Roma igraju dobro, tako da je ovo veliki izazov. Nema favorita, u subotu navečer ćemo vidjeti ko je bolji i ko će uzeti tri boda", dodao je Holanđanin.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti