"Dovest ćemo adekvatna pojačanja, ali nećemo žuriti"

U Metallegheu odredili svoj stav

"Dovest ćemo adekvatna pojačanja, ali nećemo žuriti"

Samir Mlaćo

Iako nisu bili na pravom nivou, nogometaši Metalleghea nakon 18 odigranih kola na pauzu su otišli sa desetog mjesta, koje im za sada osigurava opstanak u premijerligaškom društvu. 

Odmah nakon kraja sezone Mato Neretljak, šef stručnog šaba Jajčana, otpisao je četvoricu fudbalera koji su nosili dres ovog tima. Radi se o Vernesu Selimoviću, Elvisu Bibiću, Nebojši Popoviću i Dušku Sakanu, a o toj odluci za SportSport.ba govorio je upravo Neretljak.

"To je bilo prije mene i ono što sam ja vidio u dogovoru sa predsjednikom. To je urađeno zajedničkim snagama i mislim da na tim pozicijama imamo igrače i da ćemo tu dovesti kvalitetna pojačanja. Nećemo brzati, imamo dovoljno vremena i u razgovoru smo sa igračima koji bi nam trebali biti adekvatna pojačanja. Mi ćemo se opredijeliti mlađim igračima i koji hoće pratiti tempo koji će biti nametnut od prvog mjeseca", kazao je Neretljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja ću kroz iduću sedmicu kada se vratim iz Koreje imati sastanak sa predsjednkom. Sa pripremama ćemo krenuti 13. januara", dodao je naš sagovornik.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije