Sakan: Metallegheu želim da izbori opstanak u ligi

Bivši član premijerligaša iz Jajca

Sakan: Metallegheu želim da izbori opstanak u ligi

Defanzivac Duško Sakan našao se među četvoricom igrača koje je Mato Neretljak, šef stručnog štaba NK Metalleghe, otpisao, te s kojima su Jajčani raskinuli ugovor.

Sakan je u Metalleghe došao kada je ovaj tim izborio plasman u Prvu ligu Federacije, a zatim je sa Jajčanima igrao i Premijer ligu naše zemlje. Ove polusezone odigrao je 12 utakmica.

"Da budem iskren malo me ta odluka iznenadila, ali to je odluka trenera i gazde kluba. Bio sam i kapiten na par utakmica, a period u Jajcu ću pamtiti po jednom lijepom iskustvu za mene, te smo ostvarili i veliki uspjeh, plasman u Premijer ligu. Zahvalio bi se svima u klubu, gradu, svim ljudima koji vole Metalleghe i želim im da ostanu u ligi" istakao je Sakan za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 27-godišnjak ima iskustvo igranja u Premijer ligi, Prvoj ligi Federacije, te u Srbiji. Pitali smo ga gdje bio mogao nastaviti svoju karijeru, te da li već sada ima kontake sa nekim klubovima.

"Kontakata ima, ali još je rano. Odluku gdje ću nastaviti karijeru ću donijeti poslije Nove godine i praznika. Živ sam i zdrav hvala Bogu, što je najvažnije", dodao je bivši član Metalleghea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi