"Edin u Borussiju? Problem je novac"

Kolumnista Sunday Telegrapha Duncna White:

"Edin u Borussiju? Problem je novac"

Edmir Škorić

Nekoliko sedmica dijeli nas od otvaranja još jednog ljetnog prijelaznog roka. Teško je držati korak s usijanim glasinama koje kruže nogometnim svijetom u ovom trenutku.

Ko gdje ide, pitanje je sad... Veliki broj igrača po svijetu ima nekog svog potencijalnog kupca ili, što je češći slučaj, više njih.

Već mjesecima slušamo razne glasine, u kojima se, između ostalog, može nagovijestiti odlazak Edina Džeke iz Manchester Cityja. Građani su pred titulom, Roberto Mancini će dobiti novo povjerenje vlasnika, Italijan će ostati pri stavu da je Carlos Tevez zaslužio igrati ispred našeg reprezentativca...

 

Dakle, dobre su šanse da Dijamant od ljeta obuče dres nekog drugog kluba. Piše se puno o njegovom povratku u Bundesligu. Naravno, ovaj put ne u Wolfsburg već u klub(ove) malo više razine. Prema nekim informacijama, Džeko je jako blizu finalisti ovosezonske Lige prvaka, minhenskom Bayernu.

 

Isto tako, dosta se Džeko spominje u kontekstu i s Borussijom Dortmundom, osvajačem Bundeslige i Njemačkog kupa. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Problem je novac. Dortmund ima odbranu naslova, a vjerovatno će malo potrošiti. Imam osjećaj da bi Edin mogao završiti negdje u Italiji, jer je njegova primanja u Cityju teško uskladiti sa Bundesligom", navodi kolumnista nedjeljnog izdanjaTelegrapha Duncan White. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.