"Favoriti uvijek ne pobjeđuju"

Fuad Mujić, direktor FK Budućnosti

"Favoriti uvijek ne pobjeđuju"

U Banovićima se spremaju za kantonalni derbi sa Slobodom i, kako kažu, praznik fudbala. 

Na Gradski stadion će poslije 28 godina kročiti i Miroslav Blažević, koji je 1986. godine sa Dinamom iz Zagreba od Budućnosti eliminisan iz Kupa Maršala Tita.

"To je jedan od najznačajnijih rezultata našeg kluba. Imamo fotografije iz tih vremena. Pokazat ćemo ih Ćiri", kaže direktor kluba Fuad Mujić.

Ali, Ćiro je rekao kako će ih pocijepati, jer ne želi da ga išta asocira na tu utakmicu. "Znam da je rekao, ali je to rekao kroz smijeh. Zbog Ćire će na stadion doći i gledaoci koji dugo nisu gledali naše utakmice", kaže Mujić.

Rukovodstvo kluba obavili su razgovore sa policijskim službenicima. Učinit će se sve da utakmica protekne u fer i korektnom ozračju. "Znamo da je NS F BiH zabranio dolazak gostujućih navijača. Ali, ko može na ulazu reći ovaj je iz Tuzle, a ovaj iz Banovića ako kod sebe nema klupskih obilježja. Mi očekujemo da će oko 1.000 gledalaca doći iz Tuzle, a učinit ćemo sve da budemo dobri domaćini".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada je riječ o ishodu Mujić kaže: "Sloboda je favorit. Mi smo u nezavidnoj situaciji, svaki bod nam je bitan, a favoriti uvijek ne pobjeđuju. Naš tim je kompletan, oporavio se najbolji strijelac Muhamed Mujić. Očekujemo neizvjesnu utakmicu, a neka pobjedi bolji", kaže Mujić.

U posljednja tri susreta Sloboda je ubilježila dvije, a Budućnost jednu pobjedu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.