"Gerrard je trebao otići u Chelsea"
Foto: EPA

Paul Scholes smatra

"Gerrard je trebao otići u Chelsea"

Midhat Šljivak

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda, Paul Scholes, smatra da je Steven Gerrard 2005. godine trebao otići iz Liverpoola u Chelsea.

Gerrard je te godine imao veliku ponudu Plavaca sa Stamford Bridgea, ali je odlučio da ostane u Liverpoolu, kako bi pokušao osvojiti titulu prvaka.

Međutim, titula na Anfield nikada nije stigla, a Gerrard će na kraju ove sezone otići bez trofeja Premiershipa.

Scholes smatra da je Gerrard pogriješio u odluci iz 2005. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Teško mi je reći, kao navijaču Uniteda, da je šteta što Gerrard nije osvojio titulu prvaka. Trebao je otići u Chelsea 2005. godine, kada su ga silno tražili. Bilo je jasno da s Chelseajem može osvojiti titulu. Neki će reći da bi titula s Chelseajem bila manje vrijedna. Ne bih se složio s tim, jer mijenjanje klubova je dio fudbala", rekao je Scholes o povlačenju Gerrarda.

Scholes je kompletnu karijeru proveo u Manchester Unitedu s kojim je osvojio čak 11 titula prvaka Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije