"Guardiola bi bio savršen za Manchester United"

Van Gaal ne briljira na klupi Manchester Uniteda

"Guardiola bi bio savršen za Manchester United"

S. Bošković

Legendarni njemački fudbaler Franz Beckenbauer smatra da bi Pep Guardiola bio savršen trener za Manchester United. 

Guardioli ugovor s Bayern Minhenom ističe ove godine, a španski stručnjak još nije produžio ugovor. 

Trener prvaka Njemačke povezivao se s preuzimanjem klupe Manchester Cityja, te Real Madrida. 

Franz Beckenbauer je bio pun riječi hvale za Guardiolu:

"Za Pepa su zainteresirani najbolji svjetski klubovi. On može birati, a ako bi izabrao United postao bi najbolji na svijetu", rekao je Nijemac, te je nastavio: 

"Guardiola ima viziju i želim da ostane u Bayernu. Uradio je sjajne stvari s fudbalerima u protekle tri godine i od Bayerna je napravio najbolji tim u historiji Bundeslige", zaključio je Beckenbauer. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United ne briljira ove sezone, te je u ranoj fazi napustio Ligu prvaka. Navijači, a ni bivši fudbaleri Crvenih đavoli nisu zadovoljni načinom na koji Louis Van Gaal vodi momčad i sve je izvjesnije da će Holanđanin napustiti klupu jednog od najvećih klubova na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije