"Guardiola od Neuera može napraviti krilnog fudbalera"
Foto:EPA

Bivši veznjak Bayerna smatra da je Guardiola odličan trener

"Guardiola od Neuera može napraviti krilnog fudbalera"

S. Bošković

Pep Guardiola najavio je da će na kraju sezone napustiti klupu Bayern Minhena. 

Njega će na klupi najtrofejnijeg njemačkog kluba zamijeniti Carlo Ancelotti. 

Interesantnu šalu, kojem je pokazao Guardiolinu klasu, napravio je bivši veznjak Bayerna, Olaf Thon. On je rekao da bi španski stručnjak od Manuela Neura mogao napraviti krilnog fudbalera: 

"Njegov vrhunac bi bio kad bi od Manuela Neuera napravio desno krilo. Ipak, to za njega nije nemoguće", izjavio je Thon. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Thon također smatra da će Bayern i s Ancelottijem nastaviti osvajati trofeje. 

Guardiola će, po mišljenju bivšeg fudbalera tima iz Minhena, nastaviti karijeru u Manchester Unitedu ili Manchester Cityju, gdje će i osvajati trofeje.  Također, Thon je i objasnio kako bivši trener Barcelone razmišlja:

"Pep je osoba kojoj su tri godine u jednom klubu dosta. On sebi kaže: 'Želim da putujem i osvajam trofeje'. Što se mene tiče, ja ga mogu zamisliti na klupi Bayerna deset do petnaest godina. Ali on ima drugi plan i to moramo prihvatiti", zaključio je Thon. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije