Sky Sport: Ancelotti do kraja sedmice u Bayernu
FOTO: EPA

Italijan mijenja Guaridolu

Sky Sport: Ancelotti do kraja sedmice u Bayernu

Bayern je posljednju utakmicu u ovoj polusezoni odigrati protiv Hannovera, a nakon toga saznat će se i službeno hoće li Pep Guardiola otići ili ostati. 

Navijači Bayerna nisu optimistični po pitanju ostanka Pepa Guardiole jer se Španac sve više povezuje sa velikanima iz Manchestera, međutim čini da je već poznato ko će ga naslijediti na trenerskoj poziciji. 

Ugledni Sky Sport navodi da su čelnici Bayerna postigli dogovor sa Carlom Ancelottijem i navodno će italijanski stručnjak u subotu ili najkasnije u nedjelju biti promoviran kao novi trener bavarskog kluba. 

Na posljednjoj konferenciji za medije uoči utakmice 17. kola sa Hannoverom najmanje najviše se razgovaralo o eventualnom odlasku Guardiole.

"Rummenigge i ja smo već rekli da će odluka biti poznata nakon utakmice. Mi često razgovaramo, Rummenigge zna sve," izjavio je Guardiola, te se potom osvrnuo na špekulacije vezane za dolazak Ancelottija: 

"Carlo je sjajan trener i sjajan čovjek", istaknuo je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjećanja radi, Ancelotti je bez angažmana nakon otkaza u Real Madridu i tokom svoje dosadašnje trenerske karijere vodio je još Paris Saint-Germain, Chelsea, Milan, Juventus, Parmu i Reggianu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.