"Hadžibegić ne govori istinu, podrška Elvedinu Begiću"

Oglasili se i Fubalskog saveza Kantona Sarajevo

"Hadžibegić ne govori istinu, podrška Elvedinu Begiću"

A. Beganović

Nakon što je nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima Faruk Hadžibegić na press konferenciji za sve i svašta optužio predsjednika Fudbalskog saveza BiH, Elvedina Begića, oglasio se i Fudbalski savez Kantona Sarajevo.

Hadžibegić je između ostalog na press konferenciji istakao da je Begić nelegalno izabran za predsjednika Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine što nije istina, a upravo je to naglašeno u saopštenju Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

Povodom iznesenih neistinitih navoda i istupa Faruka Hadžibegića u medijima, koji se dijelom odnose i na nelegalnost rada izbornih skupština kantonalnih fudbalskih saveza u Federaciji BiH, pa samim tim i rada Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo (FS KS), Izvršni odbor FS KS i Predsjednik Skupštine FS KS na današnjoj sjednici, izdaju sljedeće saopćenje za javnost.

"Tvrdnje Faruka Hadžibegića u vezi nelegalnosti rada Izborne skupštine FS KS su u potpunosti netačne, tendenciozne i bez argumenata iznesene. Izborna Skupština FS KS, održana 2012. godine, na kojoj je izabran tadašnji Predsjednik ovog Saveza g. Elvedin Begić, a kasnije i Predsjednik NS/FS BiH, održana je u skladu sa Statutom, izbornim procedurama, poslovnikom o radu Skupštine i drugim aktima i zakonskim propisima, na potpuno transparentan i legalan način, i može biti samo primjer dobre i transparentne organizacije izbora.

Izborna skupština 2016. godine održana je također u potpunosti legalno, na kojoj je izabran novi Predsjednik FS KS, te predloženi legitimni kandidati za organe i tijela Nogometnog Saveza Federacije BiH (NS F BiH) i Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH (NS/FS BiH)", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

Iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo istakli su da Begić i drugi kandidati za organe i tijela FSBiH imaju njihovu punu podršku.

"Slijedom prednje navedenog, Fudbalski Savez Kantona Sarajevo, kao punopravni član NS F BiH i NS/FS BiH, daje punu podršku g. Elvedinu Begiću, kao i svim drugim kandidatima ispred FS KS za organe i tijela Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH na predstojećim izborima NS/FS BiH 22. 12. 2016. godine, koji su u redovnoj proceduri, na zakonit i transparentan način, izabrani ili predloženi na Izbornoj skupštini FS KS, održanoj 09. 05. 2016. godine".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti