"Helić je našoj klupi upućivao pogrdne riječi"

Oglasili se iz Metalleghea

"Helić je našoj klupi upućivao pogrdne riječi"

Edmir Škorić

Nogometni klub Metalleghe-BSI iz Jajca oglasio se saopštenjem za javnost nakon današnjih optužbi iz Gračanice.

Podsjećamo, predsjednik Bratstva Nusret Helić napadnut je na stadionu Mračaj u Jajcu po završetku utakmice u kojoj je Metallleghe slavio s 1:0. 

U Bratstvu tvrde da su domaći bili i previše agresivni i nekulturni i da su trener Nermin Bašić i njegov pomoćnik glavni akteri nemilog događaja. Oglasio se i klub iz Jajca saopštenjem za javnost kojeg prenosimo u cijelosti:

U okviru 11. kola Prve lige F BiH na stadionu Mračaj u Jajcu, danas je odigran meč Metalleghe BSI- Bratstvo Gračanica u kojem je naš klub u prelijepom sportskom ozračju, slavio tešku ali zasluženu pobjedu. Na žalost, ova pobjeda ostvarena u fer i sportskoj igri sa kojom smo došli na prvo mjesto na tabeli, te promocija navijačke himne „Mi smo BH Kraljevi“ostala u sjeni nemilog događaja nakon završetka meča.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Želimo naglasiti da osuđujemo svako drugo ponašanje osim sportskog i da ćemo na žurnoj sjednici Uprave Kluba sagledati sva dešavanja nakon meča i izjave službenih lica, te ukoliko bude potrebno poduzeti određene mjere. No, pošto su pojedini mediji objavili neistinite informacije moramo naglasiti sljedeće:

„Predstavnik kluba gostujuće ekipe g-din Nusret Helić, je tokom cijelog meča upućivao pogrdne riječi prema našoj klupi i sudijama. Nakon što je označen kraj utakmice igrači obje ekipe su se sportski pozdravili a tokom slavlja naše ekipe i navijača, g-din Helić je prišao službenim osobama upućujući im pogrdne riječi a nakon što su zaštitari spriječili njegov kontakt sa sudijama, pogrdnim riječima se obraćao našim trenerima. Njegovo ponašanje je evidentirano i u službenom zapisniku nakon utakmice. U jednom trenutku došlo je do gužve u kojoj je sudjelovao i naš pomoćni trener Ivan Jurinović a nakon koje je g-din Helić pao na teren. Žurno je reagovala hitna medicinska služba i g-din Helić je prebačen u Dom zdravlja kako bi se ustanovilo njegovo zdravstveno stanje, a gdje ga je posjetila i delegacija našeg Kluba i ponudila svu potrebnu pomoć. Također naglašavamo da je gostujući nogometaš broj 19. udario nogom našeg trenera Jurinovića ali je reakcijom zaštitara i razumom sportista spriječen veći incident.  Sportski pozdrav".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.