"Ibrahimovića su odbili riječima: "Šta će nam taj Bosanac?"

Tvrdi menadžer Barin

"Ibrahimovića su odbili riječima: "Šta će nam taj Bosanac?"

  Poznati hrvatski menadžer Ljubo Barin prisjetio se kako je HNS odbio Zlatana Ibrahimovića. 

Barin je pionir sportskog menadžerstva u bivšoj Jugoslaviji i tokom 60 godina bavljenja ovim poslom je realizovao stotine transfera, a u intervjuu koji je dao za Jutarnji list iznio je nepoznate fragmente iz svoje bogate karijere. 

Najviše pažnje svakako plijeni tvrdnja da je bivši predsjednik HNS-a odbio Zlatana Ibrahimovića riječima: "Šta će nam taj Bosanac?!'

"Čitao sam da je Vlatko Marković nagovarao Zlatana Ibrahimovića da igra za Hrvatsku. Lagao je. Ja sam se bavio tim poslom i bili smo blizu dogovora, ali onda je Vlatko odrezao: 'Ne dolazi u obzir, šta će nam taj Bosanac?!'". 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zlatanova majka Jurka je inače iz Hrvatske. S navršenih osamnaest godina je otišla u Njemačku trbuhom za kruhom, a poslije se seli u Malmo gdje je upoznala Zlatanovog oca Šefika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi