"Ibričić je dobrodošao ako može trčati i boriti se"

Trener Hajduka o bh. fudbaleru

"Ibričić je dobrodošao ako može trčati i boriti se"

Senijad Ibričić je nakon napuštanja Sepahana izrazio želju da se vrati u Hajduk, prenose mediji iz susjedstva.  

Bivši reprezentativac naše zemlje je u prošlosti ostavio veliki trag u Hajduku i u nekoliko navrata je isticao da na Poljudu ujedno namjerava završiti karijeru, a posljednje razgovore po pitanju povratka je imao prije nekoliko dana.

Iako su hrvatski mediji objavili da Ibričić (30) ne može odgovoriti Pušnikovim zahtjevima koji se ogledaju u napadačkoj i agresivnoj igri, trener Hajduka je na konferenciji za medije pojasnio o čemu je tačno riječ. 

"Ibričić je jedan od igrača s kim se i prije razgovaralo, ali i sada. Veliki je igrač, zadužio je Hajduk i Hajduk njega i ako hoće trčati i boriti se, ako želi igrati razbojnički fudbal, dobrodošao je. A hoće li se naći u realnosti, proći sve testove...", kazao je slovenački stručnjak i potom nastavio: 

"Pazite, Olić je napravio sjajnu karijeru, kad je došao za velike novce iz Rusije u HSV, testirali su ga sedam dana. A ovdje bi svi došli za puno novaca, a ne bi trčali i htjeli da ih doktori pogledaju. Svi koji žele doći, morat će napraviti testove, kao i svugdje u svijetu. Ja znam da ćete me gađati iz svih topova, ali prestalo je vrijeme tetki, stričeva, baba, koji dovode igrače u Hajduk. Njih dvojica su ti koji odlučuju o svim novim igračima", dodao je Pušnik i pokazao na kondicionog trenera i liječnika Hajduka. 

Na pitanje kakav stav ima o Ibričiću, Pušnik je odgovorio: 

"Pričali smo, ali nije imao vremena doći na Poljud. Svaki igrač s njegovim znanjem je dobrodošao ako se uklopi u ono što mu Hajduk nudi. Znamo sve njegove prednosti, dribling, slobodne udarce..., ako može još i trčati, onda je dobrodošao", istakao je novi trener Hajduka. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Vrijedi podsjetiti da je Ibričić za Hajduk nastupao u periodu od 2008. do 2011. godine. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi